Site icon ניקיון משרדים במרכז

ניקיון מקצועי של מסעדות

זה לא סוד שכל עסק צריך לעמוד בדרישות הניקיון וההיגיינה הבסיסיות. יש עסקים בהם הדרישות האלה נוקשות אפילו יותר – מסעדות למשל. מקום המגיש אוכל פשוט לא יכול להתפשר מהבחינה הזו, כשכל בעיית ניקיון עלולה לפגוע בלקוחות וגם בעסק עצמו, עם נזק למניטין שלעיתים אי אפשר לתקן. ניקיון מסעדות חייב לכן להתבצע על פי הספר, וכמובן שבאופן שוטף.

הבעייתיות בניקיון עצמאי של מסעדות

מסעדות מהוות, למרבה הצער, כר פורה ללכלוך ולמזיקים. הסיבה הראשונה היא כמובן הימצאות מזון ורכיבי מזון בהם, שמושך אליו חרקים – אפילו יותר מאשר המטבח הביתי. בנוסף לכך המטבח של המסעדה הוא מקום פעיל מאד, בו פוטנציאל הלכלוך גבוה בהחלט: מזון שנשפך או נופל על הרצפה, שאריות אוכל, שמן, אדים וכן הלאה.

התוצאה של כל אלה היא שלא משנה עד כמה מקצועיים יהיו הטבחים בהכנת האוכל, הניקיון כבר צריך לעבור לידיים מקצועיות של חברות הפועלות בשדה המשחק. מה גם שמסעדות נוטות להיות עמוסות מאד בהתנהלות שלהן, כך שהניקיון נופל פעמים רבות אל בין הכיסאות בהיעדר חברה חיצונית שתבצע אותו.

על החשיבות של ניקיון מסעדות תעיד העובדה שהלקוח המגיע למסעדה מצפה לניקיון מופתי: לא רק הניקיון של השולחנות שיכול להיעשות על ידי המלצרים עצמם, אלא גם של המסעדה כולה – ובעיקר המטבח. את האוכל אוכלים פעמים רבות עם העיניים כמעט כמו שעם הפה, כך שמסעדה לא נקייה תפחית את התיאבון של הסועדים, או אפילו תביא לכך שהם יעדיפו מראש לא לבקר בה.

לא תמיד הלקוח יודע מה מתרחש במטבח המסעדה מתחת לפני השטח, אבל הוא בהחלט עשוי להרגיש את זה באיכות המזון שהוא מזמין במסעדה. אם הוא נתקל לדוגמא בחרק במזון שלו (וזה בהחלט עלול להתרחש במסעדות שאינן נקיות בכל מאת האחוזים), הוא עלול להיפגע בריאותית, להעביר את המידע הלא נעים על החברה למכרים שלו, לפרסם פוסט שיהפוך לויראלי מאד בפייסבוק או אפילו לתבוע את המסעדה.

אז איך מתחילים?

לפני שמבצעים את ההחלטה המובנת מאליה להיעזר בשירותיה של חברת ניקיון מסעדות, צריך להגדיר קודם כל מהם הצרכים הנקודתיים: המציאות מראה שלכל מסעדה יש את התנאים שלה, שעשויים להשפיע על הניקיון שנעשה בה. הגודל של המסעדה משחק למשל תפקיד, סוג המזון שמוכן בה, מספר העובדים וכן הלאה. חשוב לראות מהן שעות הפעילות של המסעדה ולהתאים אליהן את הניקיון שלה. המטרה הרי היא למצוא שירותי ניקיון שיבטיחו שהמקום יהיה נקי, היגייני ואסתטי תמיד מצד אחד, אבל מהצד השני לא יפגעו בשגרת העבודה של המסעדה.

ניקיון של מסעדות (ושל משרדים ועסקים כמכלול) נעשה בדרך כלל בתדירות גבוהה, כך שחשוב לבחור בחברה שתהיה זמינה להעניק את השירות החשוב הזה. יש לראות מה המיקום שלה – מסעדות במרכז יצריכו חברות ניקיון שפועלות במרכז – ולצד זה מה מספר העובדים של החברה ולוח הזמנים שלה.

Exit mobile version